Tips voor een gratis weggever

Waar moet je nu beginnen als je een gratis weggever op je website wilt plaatsen? Hieronder een aantal tips bij het maken van een gratis weggever. Bedenk eerst heel goed de pijnpunten van jouw klant. Waar lopen ze tegenaan en waar kun jij ze bij helpen. Hierboven zie je mijn gratis weggever. Het is een checklist met alle punten die klanten moeten aanleveren als ze een website laten bouwen. Ik merkte namelijk heel erg vaak dat het hierop vastliep, met name op de teksten en foto’s, maar ook op huisstijl en logo.

Hoe werkt het precies?

Een bezoeker van jouw website vult zijn/haar naam en e-mailadres in en ontvangt in zijn mailbox de gratis weggever. Deze mails worden automatisch verstuurd via een e-mailprogramma zoals Mailblue, Laposta of een ander systeem. Het e-mailadres komt automatisch op jouw e-maillijst te staan. 

Tip 1 Zorg voor een waardevolle weggever

Ondanks dat het een gratis weggever is is het heel belangrijk dat je waarde levert. Dit is namelijk dé manier om mensen kennis te laten maken met jouw bedrijf. Als je weggever slecht is is de kans klein dat mensen klant bij je worden.

Tip 2 Vermeld altijd je bedrijfsgegevens

Zet altijd je bedrijfsnaam, logo en contactgegevens op je gratis weggever. Zorg er ook voor dat jouw gratis weggever in jouw huisstijl gemaakt is. Er is namelijk ook altijd een kans dat je weggever doorgestuurd wordt naar iemand anders. Je loopt daardoor wel een mailadres mis, maar wel heel fijn dat dan je contactgegevens op je gratis weggever staan.

Tip 3 Vermeld je producten en diensten

Benoem je producten en/of diensten. Mensen zullen niks bij je afnemen als ze niet weten wat je aanbiedt. Het hoeft niet heel uitgebreid, maar het is wel handig als er iets opstaat.

Tip 4 Laat je weggever opvallen

Zorg ervoor dat je gratis weggever goed zichtbaar op je website staat. Dit kan eventueel helemaal bovenaan. Of met een knop die linkt naar de weggever. Plaats hem op meerdere plekken op je website en vermeldt er duidelijk bij wat men ontvangt.

Tip 5 Zorg voor een funnel erachter

Mensen schrijven zich in, vervolgens vergeet je al snel nieuwsbrieven te versturen of het schiet er gewoon bij in. Hang daarom altijd een funnel achter je gratis weggever. Dit zijn follow-up mails die automatisch verstuurt worden een xx aantal dagen nadat ze zich hebben ingeschreven. In deze funnel laat je mensen kennis maken met wie je bent en wat je aanbiedt. Het leukste is: als het eenmaal ingesteld staat gaat dit allemaal automatisch. 

Tip 6 Houd het kort

Grote kans dat een e-book 3 pagina’s beter gelezen wordt dan een e-book van 30 pagina’s. Houd het daarom kort en krachtig. 

Tip 7 Gebruik Canva

Voor een gratis weggever kun je een grafisch vormgever inhuren. Je kunt echter ook Canva gebruiken voor het mooi vormgeven van je e-book!

Ik wens je heel veel succes met  deze tips voor jouw gratis weggever! Heb je vragen, stel ze gerust!

Share This

Share This

Share this post with your friends!