Marian Verhage

Als startende ondernemer kan het een lastige keuze zijn: laat je een personal branding shoot doen of niet?

Ik adviseer altijd een personal branding shoot te doen omdat je website helemaal tot zijn recht komt en je ook echt iets persoonlijks van jezelf kunt laten zien! Het geeft je website echt een boost en jouw persoonlijke beelden zijn een echte aanwinst voor je bedrijf! Of je je foto’s nu gebruikt voor Instagram, je e-maillijst of als handtekening onderaan je e-mail, er zijn mogelijkheden genoeg!

Hieronder 5 redenen waarom een personal branding shoot jouw bedrijf een boost geeft!

 

1. Website

Het schijnt dat we binnen 3 seconden bepalen of we verder willen kijken op een website of dat we de website wegklikken. Dit betekent dat een potentiële klant in een hele korte tijd een beslissing maakt over jouw bedrijf zonder dat ze je hebben gesproken. Als er persoonlijke foto’s op je website staan heeft een potentiële klant eerder het gevoel dat ze met iemand te maken hebben. Door je branding shoot creeër je ook een bepaalde sfeer op je website. 

 

2. Social media

Mensen onthouden 80% van wat ze zien. Op je social media is het daarom slim om foto’s te gebruiken van je personal branding shoot. Informatieve of waardevolle content waar een ondersteunende foto bij wordt geplaatst blijft veel beter hangen bij jouw ideale klant. Bovendien trekt een foto de aandacht van jouw klant, waarna ze verder kijken en jouw verhaal gaan lezen.

 

contact marian verhage

3. Blogs

Heb jij een blog op je website dan kun je deze aantrekkelijker maken door foto’s uit je personal branding shoot te gebruiken. Hierdoor vergroot je je vindbaarheid in Google. Je kunt aan je afbeelding een alt-tekst toevoegen, hier plaats je keywords waarop jij gevonden wilt worden in Google. Zo word je niet alleen gevonden door je tekst maar ook via je afbeeldingen!

 

4. E-mail

Gebruik jij een handtekening onder je e-mail? Zoals op de foto hieronder? 

handtekening e-mail voorbeeld

Foto’s uit je shoot kun je hiervoor ook gebruiken. Het komt veel persoonlijker over. Ook in je e-mailmarketingprogramma kun je foto’s gebruiken wat net wat meer aanspreekt dan alleen maar tekst.

5. Herhaling

Herhaling, herhaling, herhaling. Je bent zichtbaar. Je laat je eigen gezicht zien. De vrouw (of man) achter het bedrijf. Je zorgt ervoor dat mensen je herinneren. Plaats een foto bij je email handtekening, in je gratis e-book of op een visitekaartje. Ook als mensen je naam niet herinneren, zullen ze je gezicht wel herinneren. Denk maar eens aan een netwerkbijeenkomst. Je krijgt allemaal visitekaartjes, maar als je eenmaal thuis bent, weet je eigenlijk niet meer zo goed wie bij welk kaartje hoort. Een gezicht zal je waarschijnlijk wel herkennen en daarmee hoogstwaarschijnlijk ook het gesprek die jullie samen hadden.

 

Dit waren 5 redenen om te invensteren in een personal branding shoot en jouw bedrijf een boost te geven!  Uiteraard kun je ook afwisselen met eigen foto’s, zolang het maar past binnen jouw merk of bedrijf! 

Share This

Share This

Share this post with your friends!